Чарлз III беше провъзгласен за новия крал на Великобритания. Церемонията беше

...
Чарлз III беше провъзгласен за новия крал на Великобритания. Церемонията беше
Коментари Харесай

Провъзгласиха Чарлз III за новия крал на Великобритания НА ЖИВО

Чарлз III беше провъзгласен за новия крал на Англия. Церемонията беше историческа заради доста аргументи. Това е първата гала по прокламиране на крал на Англия, която се предава директно по малкия екран.
Прочетете още
През 1953г., когато кралица Елизабет II е провъзгласена за кралица церемонията не се продава онлайн по малкия екран.

Освен това церемонията е първа за XXI век, а Чарлз е най-възрастният крал на Англия, който се възкачва на престола сега на 73 години. 

След като Чарлз III беше провъзгласен за крал последваха от топовни салюти и манифести в Лондон и на още доста други места.

Съгласно английския закон 73-годишният Чарлз наследи майка си сега на гибелта ѝ в четвъртък. Днес специфичният Съвет по заместничество на трона, в който членуват стотици политици, епископи и високопоставени държавни чиновници, го афишира публично за крал на гала, която се организира в двореца " Сейнт Джеймс ".

Прокламацията за оповестяването на Чарлз за крал беше изчетена в Лондон и в останалите столици в границите на Обединеното кралство - в шотландската столица Единбург, в столицата на Северна Ирландия Белфаст и в столицата на Уелс Кардиф, а също по този начин и на доста други места в кралството.

Кралят произнесе тирада по отношение на оповестяването си за новия монарх на Обединеното кралство. Новият монарх постави клетва, че ще пази правата на Църквата на Шотландия, както изисква от него английския закон.

Кралят подписа две копия на документа, съдържащ текста на клетвата.

 

 

Все още не е ясно по кое време ще е формалната гала по коронясването на новия крал. Коронацията на Елизабет да вземем за пример се състои 16 месеца след гибелта на татко и крал Джордж VI.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР